מרכז ההכשרה בפסיכותרפיה התנהגותית קוגניטיבית (CBT) פועל מאז שנת 2013, בבית הספר האקדמי של המרכז הרפואי איכילוב ע"ש שיינברון. במסגרתו הוכשרו מאות בוגרים במהלך העשור האחרון. בוגרי התכנית משתלבים במסגרות טיפול ציבוריות ופרטיות ומיישמים את הגישה על מגוון הכלים שלה במפגשים עם מטופלים ו\או בני משפחה, בהתמודדות עם מצבים כגון חרדות ודכאון וגם בהקשר להתמודדויות ייחודיות לתחום הרפואה כגון: במצבי התמודדות עם חולי כרוני, עבודה עם בן משפחה מטפל ומשברים משפחתיים סביב חולי, מצבי התמודדות עם כאב חריף\כרוני, בשורה מרה, ועוד מצבים רפואיים שרובם ככולם מלווים בהתמודדויות.
מטרת לימודי CBT להכשיר מטפלים בידע תיאורטי ובשיטות התערבות טיפוליות התנהגותיות קוגניטיביות. ההכשרה תכלול קורסים תיאורטיים, סדנאות יישומיות וחווייתיות והדרכה אישית וקבוצתית.
תוכנית הלימודים מוכרת על ידי איט"ה האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי.
איט"ה – האגודה הישראלית לטיפול התנהגותי קוגניטיבי
איט"ה הינה ארגון המטפלים המרכזי בארץ לטיפול בגישה ההתנהגותית קוגניטיבית וחברים בה מרבית מבכירי המטפלים בגישה. בשנת 2002 החלה איט"ה בהפעלת תכנית הכשרה מקיפה למטפלים התנהגותיים קוגניטיביים.
מהו CBT - פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית היא גישה המתמקדת במטופל כאדם ולא בבעיה ממנה סובל. גישה זו מעודדת את המטופל להיות אקטיבי בדרך להשגת השינוי, מעצימה את המטופל ומקדמת פיתוח יכולות התמודדות ושליטה עצמית. הגישה שמה דגש על הקניית כלים לפתרון בעיות תוך שימוש בטכניקות התערבות התנהגותיות וקוגניטיביות כך שבהמשך, המטופל יוכל להתמודד באופן עצמאי עם קשייו. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הוא טיפול שיעילותו מוכחת מחקרית, ממוקד ותחום בזמן. הטיפול מסייע בזיהוי התנהגויות והתמודדויות רגשיות שאינן מיטיבות עם האדם, כאלה המביאות לדפוסי התמודדות הגורמים למצוקה ו\או לפגיעה רגשית ו\או תפקודית, ובהמשך , ליווי המטופל לאימוץ התמודדויות אחרות, יעילות יותר, כדרך חיים. הטיפול ב- CBT מתמקד בהקניה ובהטמעה של כלים ייחודיים בהתאם לקשיים עימם הגיע המטופל, לנטיותיו וליכולותיו. תהליך הטיפול הינו קצר טווח, מובנה ומכוון להשגת מטרות ברורות ומדידות, שמוגדרות בשיתוף המטופל.